Chinese karbonades van de barbecue

Chinese karbonades van de barbecue


Gesponsord – Toen het merk Lee Kum Kee mij benaderde met de vraag of ik eens iets met hun producten wilde maken hoefde ik daar niet lang over na te denken. Zoals jullie zo langzamerhand wel weten ben ik dol op Aziatische gerechten en mag je mij daar af en toe (af en toe, dus niet iedere nacht!) rustig voor wakker maken. Lee Kum Kee doet misschien wel een belletje bij je rinkelen, het is namelijk ‘s werelds grootste leverancier van authentieke Chinese sauzen én meneer Lee – inderdaad, oprichter van – is de uitvinder van Oestersaus. Hoewel het allemaal begon met oestersaus is dit lang niet meer het enige product dat Lee Kum Kee maakt. Met natuurlijk gebrouwen sojasaus, diverse chilisausen en talloze andere dip- en kruidensausen kun je je lol niet op. En daarom ging ik aan de slag met één van Lee Kum Kee’s sauzen: de Char Siu saus. Deze saus is multi-inzetbaar maar zelf vind ik hem vooral heel erg lekker op de barbecue, het is namelijk een geweldige marinade voor deze Chinese karbonades!
Wat heb je nodig? (2 karbonades)

2 schouderkarbonades à 150 gram/stuk
1 eetlepel Chinees 5-kruidenpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels Lee Kum Kee Char Siu saus + extra
peper en zout

1. Dep de karbonades droog met een vel keukenrol.
2. Schep de chilipoeder, de knoflookpoeder, de basterdsuiker en wat peper en zout door het Chinees 5-kruidenpoeder en wrijf de karbonades aan weerszijden met de dry rub in.
3. Smeer de karbonades vervolgens in met de twee eetlepels Lee Kum Kee Char Siu saus en laat de karbonades minimaal twee uur in de koelkast marineren.
4. Steek de barbecue aan. Vergeet niet om het rooster in te vetten met een beetje olie!
5. Leg de karbonades op het rooster van de barbecue. Schroei de karbonades op het heetste gedeelte van de barbecue aan weerszijden dicht. Smeer de dichtgeschroeide kanten van de karbonades in met extra Char Siu saus.
6. Gaar de karbonades op een iets minder warm deel van de barbecue in ongeveer vijf minuten.
Serveer de Chinese karbonades met een lekkere coleslaw, op een broodje of bij de Tjap Tjoy (laat de kip dan achterwege).
Mocht je nou niet zo dol zijn op Char Siu dan kan ik je de Knoflooksaus met zwarte bonen ook van harte aanbevelen. Deze gaat perfect samen met een stukje ossenhaas. Ook lekker is de Peking-Eendsaus met eend uiteraard of de Pruimensaus die je kunt gebruiken als dressing voor salades, als glazuur voor gegrild vlees of zelfs als ingrediënt voor desserts.
Benieuwd naar de andere producten van Lee Kum Kee of wil je meer recepten zien? Check dan de website en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief.

Dit artikel is mede tot stand gekomen dankzij Lee Kum Kee

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en van ieder kookboek...

Aioli aardappelsalade met spek en haricot verts Aioli aardappelsalade met spek...
Citroen courgetti met knoflookboter garnalen Citroen courgetti met knoflook...
Spaghetti zalm Florentine Spaghetti zalm Florentine
Meer van Ohmyfoodness.nl

Favoriet recept van

  • Wibbe
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.