Citroensorbet

Ingrediënten
- 200 ml water
- 100 gr suiker
- 30 gr dextrose
Citroenijs is heerlijk fris en vol van smaak. In deze sorbet van citroen zit zowel citroen- als limoensap, wat de ijs een mooie, frisse smaak geeft. Vind je het te zuur? Voeg dan iets meer suiker toe. Wil je voor gaan voor een extra intense smaak? Voeg dan wat rasp van een halve citroen en halve limoen toe en laat deze even meekoken met de suikersiroop. Heerlijk als dessert, maar een bolletje citroensorbet is ook een goede toevoeging aan een glas prosecco. Genieten!
Voorbereidingstijd: 10 min | Koelen: 1 nachtje | Bereiden: 40 min


Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...
Volg Rutger Bakt
![]() |
IJsjes met ananas en kokos |
![]() |
Aardbei-watermeloen ijsjes |
![]() |
Petit fours met aardbeien en l... |