Homemade Babi Pangang

Ingrediënten
- 600 gr varkenslappen
- Atjar Tjampoer
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 tl gemberpoeder
- 2 el zonnebloemolie
- 5 el Ketjap Manis
- Sap van 2 x halve citroen
- 400 ml water
- 1 tl sambal oelek
- 1 el tomatenpuree
- 4 el donkerbruine basterdsuiker
- 2 el gembersiroop
- 1 tl knoflookpoeder
- 4 el tomatenketchup
- Snufje zout
- 2 el maizena
4 personen
Heb je altijd al eens zelf Babi Pangang willen maken? Dit heerlijke recept bestaat uit twee onderdelen. Het recept begint met het voorbereiden van de marinade. Vervolgens worden de varkenslappen geserveerd met een heerlijke saus met onder andere sambal, gember, knoflook en bastardsuiker. Let op: Laat het vlees minimaal een paar uur marineren in de koelkast.


Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en van ieder kookboek...
Volg Ohmyfoodness.nl
![]() |
Aioli aardappelsalade met spek... |
![]() |
Citroen courgetti met knoflook... |
![]() |
Spaghetti zalm Florentine |