Pastéis de nata (ook wel Pastéis de Belém)

Pastéis de nata, ook wel Pastéis de Belém genoemd, zijn traditionele roomgebakjes en zijn de trots van Portugal. Traditiegetrouw worden de pastéis warm gegeten en zijn ze geflambeerd met kaneel en rietsuiker. Iedereen maakt er z’n eigen versie van, zolang het bakje van bladerdeeg maar knapperig is en gevuld is met room. En vanaf nu kun je deze soortgelijke pastéis ook lekker zelf maken. Geniet ervan.
Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Tiramisu met zabaglione en fra... |
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |