Pita met kip gyros en tzatziki

Ingrediënten
- halve komkommer
- 150 gr Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 1 el olijfolie
- halve el fijngesneden verse dille
- 1 citroen
- zout
- zwarte peper
- 1 tl zout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl gedroogde peterselie
- 2 tl gedroogde tijm
- 2 tl gedroogde oregano
- 1/2 tl kaneel
- 1/4 tl uienpoeder
- 1/4 tl zwarte peper
- 2 grote pita’s
- 350 gr kipfilet
- 1 el olijfolie
- 1 tomaat
- halve komkommer
- halve rode ui
- 1 krop ijsbergsla
2 personen
Wist je dat je gyroskruiden heel erg gemakkelijk zelf kunt maken? Het fijne is dat je de meeste kruiden al standaard in huis hebt. En als je eenmaal de kruiden hebt gemaakt, kan kip gyros natuurlijk niet achterblijven. Serveer op een pitabroodje met zelfgemaakt tzatziki en je hebt een topgerecht. Deze pita’s zijn zowel voor de lunch als de avondmaaltijd geschikt. Makkelijk én lekker. Geniet ervan.


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |
![]() |
Salade met bulgur, garnalen en... |