Sticky toffee cake met toffee saus

Ingrediënten
- 185 gr dadels
- ¾ tl baking soda
- 165 ml kokend water
- 75 gr boter
- 130 gr donkerbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 2 eieren
- 150 gr bloem
- 1 ½ tl bakpoeder
- 1 ½ tl speculaaskruiden
- 75 gr boter
- 150 gr donkerbruine basterdsuiker
- 125 ml slagroom
- snuf zout
- opioneel: 1 tl vanille-extract
- boter, om in te vetten
Sticky toffe cake, yum! Hoe lekker klinkt dat? Geheim ingrediënt? Dadels. Deze zorgen voor een heerlijke smeuïge structruu. In combinatie met de volle toffeesaus is dit echt een geweldig lekker dessert. Om het af te maken kun je er nog een bolletje vanille-ijs bij serveren, maar zonder dat is de cake ook onweerstaanbaar lekker! Voorbereidingstijd: 30 min | Wachttijd: 30 min | Oventijd: 35-45 min


Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...
Volg Rutger Bakt
![]() |
IJsjes met ananas en kokos |
![]() |
Aardbei-watermeloen ijsjes |
![]() |
Petit fours met aardbeien en l... |