Koken volgens Russisch recept?

Rusland, dat qua opppervlakte het grootste land ter wereld is, heeft een keuken die net zo divers is als het land zelf. Hoewel er per streek andere manieren zijn van voedselbereiding en beschikbare ingrediënten, is er toch een duidelijke rode draad te zien in de Russische keuken. Zo wordt er veel soep gegeten, zowel warm al koud, is vlees meer aanwezig in het menu dan vis, en kent de Russische keuken veel gerechten die bestaan uit gevulde broodjes of gevuld deeg. Omdat er zoveel verschillende klimaten zijn in Rusland kent het een grote diversiteit aan groente en fruit. Hier wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt in stoofpotten, taarten en als vullling in diverse gerechten.

 

Vlees wordt vaker gekookt dan hier. Hoewel het ook in de oven gebakken wordt, is het koken van het vlees een van de belangrijkste manieren van vleesbereiding. DIt kan gekookt worden in bouillon maar ook in pap. Dit zorgt ervoor dat het vlees lekker zacht en vol van smaak is.

De Russen eten bijna alles van een dier, dus ook ogaanvlees staat regelamtig op het menu. Orgaanvlees gaat dan samen met een flinke dosis granen in een pan zodat het de smaken goed kan opnemen. Er worden sowieso veel granen gebruikt in de Russische keuken. Uiteraard voor brood en andere degen, maar ook in pannekoekjes, blini's en pap. Ook melk en yoghurt zijn daarom onmisbare ingredienten in de bijzondere Russische keuken.


 

Populaire ingrediënten in de Russische keuken


Russische keuken & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Foody.nl
Philippine
Liefde voor Lekkers

Kijk mee over de schouder van Philippine van der Goes en de wereld van...

Foody.nl
Francesca Kookt!
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Foody.nl
FocusonFoodies.nl
FocusonFoodies.nl

Op Focusonfoodies.nl laat ik zien dat gezond eten en leven super makkelijk is...

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...

Bekijk alle bloggers »