Gestoofde aubergine van de barbecue
Deze gestoofde aubergine van de bbq met tomaat, knoflook en rozemarijn is heerlijk om op tafel te zetten. Een stokbrood of flatbread erbij en lekker smeren of dippen. Hoe je het maakt? Eerst gril je de lange plakken (met olijfolie ingesmeerde) aubergine op het barbecuerooster. Daarna zet je een pan op het rooster en fruit je de ui met de knoflook. Voeg vervolgens het paprikapoeder en de tomatenpuree toe. Vervolgens de gegrilde aubergine erbij en voeg ook de tomatenblokjes, rozemarijn, balsamicoazijn en suiker toe. Goed roeren en in 45 tot 60 minuten laten stoven met de deksel van de bbq dicht (niet boven de 180 graden!). Eet smakelijk!
Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?
Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!Tiramisu met zabaglione en fra... | |
Pastasalade met kip en yoghurt... | |
Salade met groene asperges, bu... |