Hazelnootschuimtaart

Ingrediënten
- 125 gr blanke hazelnoten
- 4 eiwitten
- ¼ tl zout
- 200 gr fijne suiker
- 100 gr poedersuiker
- 15 gr maïzena
- 30 gr hete espresso
- 30 gr bruine basterdsuiker
- 2 tl oplos-espresso
- ½ recept banketbakkersroom
- 150 gr boter
- 30 gr poedersuiker
- eventueel een scheutje crème de cacao
- nougatine
- 325 ml slagroom
- 40 gr suiker
- handje hazelnoten, geroosterd
De hazelnootschuimtaart, ook wel de progrestaart genoemd, is echt heerlijk! Vol, romig, krokante en iets taai. Perfect. Met dit recept maak je zelf de klassieke hazelnootschuimtaart, die minstens net zo lekker is als die van de bakker. Hoe groot de verleiding ook is, probeer de hazlenootschuimtaart een dag te laten staan. Dan is hij nóg lekkerder!
Voorbereidingstijd: 40 min | Oventijd: 60 min | Afkoelen: 1 nacht


Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...
Volg Rutger Bakt
![]() |
IJsjes met ananas en kokos |
![]() |
Aardbei-watermeloen ijsjes |
![]() |
Petit fours met aardbeien en l... |