Kersttaart met sinaasappel, cranberry en meringue

Ingrediënten
- 400 gr suiker
- 400 gr boter
- 1 ½ tl vanille extract
- rasp van 2 sinaasappels
- 8 eieren
- 465 gr bloem
- 4 tl bakpoeder
- 165 ml (vers) sinaasappelsap
- 50 gr maanzaad
- boter
- 1 recept cranberryjam
- 1 recept sinaasappelcurd, gemaakt met 2 baadjes gelatine
- 2 x recept Italiaanse meringue
- cranberry’s en aalbessen om te garneren
- optioneel: (gepasteuriseerd) eiwit
- fijne suiker
- zelfgemaakte dennenappeltjes
Met deze kersttaart steel je zeker de show! De taart bestaat uit 6 lagen sinaasappel-maanzaadcake met daartussen sinaasappelcurd en cranberryjam, de buitenkant is afgewerkt met Italiaanse meringue. Garneer de taart met cranberry’s, aalbessen en eventueel met zelfgemaakte dennenappeltjes. De denneappeltjes worden gemaakt door kleine toefjes Italiaanse meringue te vormen en daar amandelschaafsel in te steken. De eetbare dennenappeltjes hebben vervolgens 2 uur gedroogd in een oven van 75 ᵒC.
Voorbereidinstijd: 30 min | Oventijd: 35-45 min | Afwerken: 30 min


Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...
Volg Rutger Bakt
![]() |
IJsjes met ananas en kokos |
![]() |
Aardbei-watermeloen ijsjes |
![]() |
Petit fours met aardbeien en l... |