Kersttaart met sinaasappel, cranberry en meringue

Kersttaart met sinaasappel, cranberry en meringue


Met deze kersttaart steel je zeker de show! De taart bestaat uit 6 lagen sinaasappel-maanzaadcake met daartussen sinaasappelcurd en cranberryjam, de buitenkant is afgewerkt met Italiaanse meringue. Garneer de taart met cranberry’s, aalbessen en eventueel met zelfgemaakte dennenappeltjes. De denneappeltjes worden gemaakt door kleine toefjes Italiaanse meringue te vormen en daar amandelschaafsel in te steken. De eetbare dennenappeltjes hebben vervolgens 2 uur gedroogd in een oven van 75 ᵒC.

Voorbereidinstijd: 30 min | Oventijd: 35-45 min | Afwerken: 30 min 

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Rutger Bakt
Rutger Bakt

Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...

IJsjes met ananas en kokos IJsjes met ananas en kokos
Aardbei-watermeloen ijsjes Aardbei-watermeloen ijsjes
Petit fours met aardbeien en limoncello Petit fours met aardbeien en l...
Meer van Rutger Bakt

Favoriet recept van

  • Foody redactie
  • Wouw52
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.