Zelfgemaakte gevulde koeken

Ingrediënten
- 150 gr Zeeuwse of gewone bloem
- 150 gr bloem
- 200 gr boter
- 150 gr witte basterdsuiker
- ½ ei, losgeklopt
- ¼ citroen, rasp
- ¼ tl baking soda
- ½ tl zout
- 200 gr amandelspijs
- ½ ei, losgeklopt
- 1 el water
- bloem, voor het werkblad
- ½ ei, losgeklopt, om te bestrijken
- amandelen, voor bovenop
Gevulde koeken, wie kent ze niet? Met dit recept maak je zelf zo’n 8 tot 12 gevulde koeken. Dat lijkt veel, maar echt, ze zijn zo op! Het lekkerste zijn ze als ze net uit de oven komen. Knapperig van buiten en warm en smeuïg van binnen. Heerlijk! Je kunt de gevulde koeken na het vormen (en dus voor het bakken) ook invriezen. Dan hoef je ze de volgende keer alleen nog maar af te bakken. Ideaal! Voorbereidingstijd: 20 min | Wachttijd: 60 min | Oventijd: 13-18 min


Op mijn blog wil ik je inspireren, motiveren en uitdagen om zelf aan de bak te gaan! Ik deel mijn...
Volg Rutger Bakt
![]() |
IJsjes met ananas en kokos |
![]() |
Aardbei-watermeloen ijsjes |
![]() |
Petit fours met aardbeien en l... |