Varken recepten

Varkensvlees is het vlees dat afkomstig is van een varken. Het wordt in Aziatische en westerse landen veel gegeten, maar door islamieten en joden wordt het als onrein beschouwd, en dus niet gebruikt. Een varken wordt nergens anders voor gebruikt dan voor de slacht. Zo kan bijvoorbeeld de melk niet worden gedronken. Varkensvlees is een daarmee een luxeproduct. Wel is een varken een heel efficiënt dier. Alles wordt gebruikt na de slacht. De huid is bedoeld voor leer, het vlees wordt allemaal opgegeten, zo ook de organen. Het bloed wordt gebruikt in bijvoorbeeld worst, de botten worden gebruikt voor soep en gelatine, en zelfs de kop wordt gebruikt: hier kan bijvoorbeeld soep, paté en balkenbrij van worden gemaakt. Omdat er zo veel van het varken wordt gebruikt, is er dus ook keuze te over als men varkensvlees wil kopen. Er is onder andere keuze uit gehakt, spek, ham, karbonade, ribbetjes, varkenshaas en varkenslever. Ook worden er veel bewerkte varkensproducten aangeboden zoals varkensfiletrollade, braadworstjes, schnitzel en slavink.