Koken volgens Indiaas recept?

India is een van de grootste én dichtsbevolkt landen ter wereld. Hierdoor heeft Inida een grote verscheidenheid aan keukens met ieder zijn eigen smaken, geuren en kleuren. Wat echter vaak overeenkomt is het gebruik van rijst, granen, aardappelen, groenten, specerijen en verse kruiden die tot garam masala's worden gemalen. Deze kerriemengsels kunnen per gerecht en per streek verschillen, maar zijn over het algemeen sterk gekruid en mooi kleurig. 

 

Curry, Tandoori en Roti zijn typisch Indiaas en worden ook in Nederland veel gegeten, net als papadums, naanbrood en chappati. Minder bekend, maar ook erg lekker, zijn Samosa's, Bhaji's, Dosa's, en chutney. Chutney is een lekkere vruchtenpuree, die op smaak wordt gebracht met sterke kruiden en daardoor zoet, zuur en pittig is. 

India is een erg religieus land. Het Hindoeïsme en de Islam zijn de belangrijkste geloven, en deze hebben rechtstreeks hun weerslag op de Indiase keuken; Hindoes zien de koe als een heilig dier, en eten daarom geen rundvlees, en in de Islam wordt varken niet gegeten omdat het dier als onrein wordt gezien. Daarom zijn veel Indiase gerechten vegetarisch, en worden deze bereidt met peulvruchten en Indiase kaas, ook wel paneer genoemd.


 

Populaire ingrediënten in de Indiase keuken


Indiase keuken & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

De Groene Meisjes
De Groene Meisjes
De Groene Meisjes

Op degroenemeisjes.nl laat Merel zien hoe je op een leuke en hippe manier je...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...

Bekijk alle bloggers »