Gebakken ricotta met herfstgroenten

Ingrediënten
4 personen
Dat ricotta geweldig is voor taarten, sauzen en smeersels weten we inmiddels wel. Maar dat je ricotta ook heel goed kunt bakken in de oven is misschien iets minder bekend. Heerlijke toevoeging voor als je een dagje geen vlees of vis wilt eten, zeker als je de gebakken ricotta combineert met kruidige herfstgroenten. Kies zelf de groenten die je hiervoor het lekkerst vindt. Pompoen, knolselderij en bospeen zijn ideaal. Maar het kan ook heel goed met pastinaak, koolraap of spruitjes. Voorbereidingstijd: 10 min | Oventijd: 45 minĀ


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |
![]() |
Salade met bulgur, garnalen en... |