Gebakken ricotta met herfstgroenten

Dat ricotta geweldig is voor taarten, sauzen en smeersels weten we inmiddels wel. Maar dat je ricotta ook heel goed kunt bakken in de oven is misschien iets minder bekend. Heerlijke toevoeging voor als je een dagje geen vlees of vis wilt eten, zeker als je de gebakken ricotta combineert met kruidige herfstgroenten. Kies zelf de groenten die je hiervoor het lekkerst vindt. Pompoen, knolselderij en bospeen zijn ideaal. Maar het kan ook heel goed met pastinaak, koolraap of spruitjes. Voorbereidingstijd: 10 min | Oventijd: 45 minĀ
Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Tiramisu met zabaglione en fra... |
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |