Gemarineerd buikspek van de BBQ

Snelle basis groentesoep


Dol op barbecuen? En wil je weer eens wat anders dan een visje, ribeye, lamskoteletjes of een hamburger? Dan is dit in sinaasappel en rozemarijn gemarineerde stuk buispek van de BBQ zeker een aanrader! Laat het stuk buikspek van te voren minimaal 3 uur marineren in een marinade van knoflooktenen, tijm, rozemarijn en olijfolie. Laat het buikspek vervolgens even langzaam garen in de oven op een bedje van sinaasappels. Grill het spek vervolgens op de BBQ, serveer eventueel met broccoli, tomaatjes en sesamzaadjes en genieten maar. 

Heb jij alles in huis om dit heerlijke recept (en nog veel meer lekkers) te maken en te serveren? Denk hierbij aan goede messen, mooi servies en de fijnste pannen. Wij hebben een paar van onze favoriete producten geselecteerd, zit er ook voor jou iets tussen?

 
Foody.nl
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt toegang tot alle recepten en blogs van de beste Nederlandse foodbloggers. Door middel van handige zoekfilters, trends en specials maakt Foody.nl de recepten van de foodbloggers goed te doorzoeken en deelbaar.

Zo maak je een perfecte borrelplank Zo maak je een perfecte borrel...
Tijd voor ovenschotels! Tijd voor ovenschotels!
Chocolade cookies met vulling van hazelnoot Chocolade cookies met vulling...
Meer van Foody redactie

Favoriet recept van

  • Foody redactie
  • Ida Vos
  • Albertine Vledder
  • Judith Bandell
  • Miranda van Harskamp
Maak het jezelf makkelijk!

Met een Foody account bewaar je recepten en worden zoekresultaten automatisch afgestemd op jouw smaak.