Panna cotta van rode biet met haring

Ingrediënten
- 300 ml biologische rode bietensap
- 2 haringen
- 200 ml slagroom
- 1,5 blaadje gelatine (geweekt in water)
- Peper
- - zout
- 200 gr ui
- 0,5 blaadje gelatine
- 1 eiwit
- 100 ml slagroom
- optioneel: een eetbaar bloemetje als garnering
Tijdens mijn bezoek aan Friesland werd de fijnproevers trip afgesloten met een kookworkshop. Echter had Chef kok Mark al een voorgerechtje voor ons gemaakt. Een panna cotta van rode biet met haring en uienroom. Wat? Rode biet met panna cotta en haring? Ja het kan echt! Ik als panna cotta en haring liefhebster werd helemaal gek. De romige panna cotta met de pure smaak van rode biet is echt perfect in combinatie met de volvette haring van dit seizoen. Na Mark lief te hebben aangekeken wilde hij mij het recept delen. Ik heb het recept iets aangepast zodat jullie het thuis ook makkelijk kunnen maken. Enjoy!


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |
![]() |
Salade met bulgur, garnalen en... |