Pistachekoekjes met lamsvlees, munt en granaatappel

Ingrediënten
- 2 lams schenkels
- 500ml rode wijn
- 5 teentjes knoflook
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 150gr tarwebloem, gezeefd
- 30gr ongezouten pistachenoten
- 100gr gekoelde ongezouten boter, in blokjes
- 40gr stevige feta
- 140gr Griekse yoghurt
- handvol verse muntblaadjes
- sap van 1/2 citroen
- handvol ongezouten pistachenoten, grof gehakt
- pitten van 1 granaatappel (garnering)
- granaatappelmelasse
- olijfolie
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Deze pistachekoekjes met lamsvlees, munt en granaatappel zijn behoorlijk wat werk. Het eindresultaat is echter zeer zeker de moeite waard. Naast dat je hapjes er spectaculair uit zien, smaakt het ook geweldig. Je zult je gasten versteld doen staan. Het lamsvlees, koekjes en de dressing kun je prima een dag van te voren maken. Bespaar jezelf het werk en de stress op de dag zelf.


Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier onze lekkerste...
Volg Francesca Kookt!
![]() |
Pastasalade met kip en yoghurt... |
![]() |
Salade met groene asperges, bu... |
![]() |
Salade met bulgur, garnalen en... |