Recept voor een lekker stoom gerecht?

Bij het stomen worden producten gegaard in de damp van kokend water. Stomen is zeer geschikt voor groente, rijst, couscous en vis. Het eten stoom je gaar boven water, bouillon of water met wijn of kruiden. In principe zou je alles wat je kan koken, ook kunnen stomen.

Stomen heeft als voordeel dat de smaak en kleur van groenten beter behouden blijft. Ook de vitaminen en mineralen blijven bij het stomen beter behouden. Daarnaast bevatten gestoomde groenten, of ander gestoomd voedsel, meer enzymen in vergelijking met de gekookte variant. Hoe meer enzymen, hoe makkelijker je het voedsel kunt verteren.


 

Populaire stomen ingrediënten


Stomen & Bloggers

Foody.nl
Francesca Kookt!
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier...

De Groene Meisjes
De Groene Meisjes
De Groene Meisjes

Op degroenemeisjes.nl laat Merel zien hoe je op een leuke en hippe manier je...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...

Bekijk alle bloggers »