Koken volgens Brits recept?

De Britse keuken wordt snel vergeten en hoewel het wellicht niet aan de top van de Internationale cuisines staat, zijn er toch ontzéttend veel gerechten waar we de Britten heel dankbaar voor mogen zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van scones, mince pies, rabarbertaartjes, shortcake, trifle en angel cake? Of custard, fruit curd en syllabub? En dan hebben we het nu alleen nog maar gehad over zoetigheden...


De Engelsen zijn sowieso heel goed in het maken van gebak en toetjes. Deze gebakjes worden in handzaam formaat dan ook vaak verwerkt in een high tea: tegenwoordig wereldwijd verkrijgbaar als hip snackmoment, maar van origine oer- en oer Brits. 

 

Ook heel Brits is een uitgebreid ontbijt. Niet voor niets staat dit zware ontbijt van worstjes, bonen, spek, ei, black pudding, toast, gebakken tomaat en opgebakken stamppot al jaren bovenaan de lijst van bekendste Engelse tradities. Sunday Roast is ook al zo'n heerlijke traditie. Hoewel het nu niet meer traditioneel op zondag op tafel staat, was de zondagavondmaaltijd vroeger steevast gereserveerd voor gebakken aardappeltjes met groente en gekookt vlees in jus. In Britse pubs vind je ook goed écht Engels eten, zoals bangers and mash, steak and kidney pudding, Shepherd's pie en Ploughman's lunch.

 

Naast deze simpele maar smaakvolle traditionele Britse maaltijden houden de Britten ook van een flink glas bier. Bitter en Stout zijn typisch Engelse bieren. Ze worden ook iets anders gedronken dan wij hier gewend zijn. Niet koud, maar iets louw bier zonder schuimkraag. Het schuim is ook wat romiger dan wij gewend zijn. Wereldwijd is Guinness het bekendste merk. 


 

Populaire ingrediënten in de Britse keuken


Britse keuken & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Foody.nl
Francesca Kookt!
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...

Bekijk alle bloggers »