De Libanese keuken: misschien heb je er nog nooit bij stil gestaan om iets typisch Libanees te maken, maar je kent hoe dan ook een aantal gerechten uit deze heerlijke Arabische keuken. De keuken van Libanon is namelijk een grote inspiratie voor veel andere Arabische en mediterrane keukens.
In de Libanese keuken staan verse groentes, granen, kruiden, vis en zuivel centraal. Vlees wordt wel gegeten, maar speelt niet de allerbelangrijkste rol. Veel gerechten zijn dan ook vegetarisch en dat is terug te zien in gerechten zoals mujaddara, kishk, batata harra en fatoush.
Veel gebruikte ingrediënten in (vegetarische) Libanese gerechten zijn: yoghurt, verse munt en peterselie, granaatappel, citroen, courgette, aubergines, pompoen, paprika, tomaten, okra, linzen, kikkererwten, walnoten, ui, knoflook en olijfolie. Daarnaast is de Libanese keuken de moeder van gerechten als hummus en tabouleh.
Volg Libanese recepten