Koken volgens Marokkaans recept?

De Marokkaanse keuken wordt wereldwijd gewaardeerd om haar diversiteit, rijke smaken en heerlijke geuren. De Marokkaanse keuken heeft invloeden van de Afrikaanse- en de Mediterrane keuken en heeft haar typische maak te danken aan de heerlijke kruiden die ze gebruiken. Denk hierbaan aan ras el hanout, gember, kurkuma, koriander, saffraan, anijs en peper. 


Het nationale gerecht van Marokko is couscous. Deze griesmeelkorrels worden gemaakt van durumtarwe en zitten qua smaak tussen pasta en rijst in. Couscousgerechten zijn ontzettend uiteenlopend: je kunt variëren met lamsvlees, rundvlees, groentes en kruiden, en er bestaat zelfs een zoete variant die gemaakt is met melk. Daarnaast staat de Marokkaanse keuken ook bekend om de tajine. De Tajine in een Noord-Afrikaanse schotel gemaakt van aardewerken. Tajinegerechten zijn te vergelijken met stoofschotels, bestaande uit groente en vlees.  

 

Wat ook zeker niet mag ontbreken in de Marokkaanse keuken zijn de koeken en gebakje. Wat dacht je bijvoorbeeld van baklava of m'hencha? Deze filodeegrol lijkt een beetje op baklava, maar is nog vele malen lekkerder. Leef je uit en maak eens een heerlijke Marokkaanse high-tea met koekjes en zoete broodjes genaamd fekkas. Gun het je smaakpapillen en ga culinair op reis naar Marokko. Enjoy! 


 

Populaire ingrediënten in de Marokkaanse keuken


Marokkaanse keuken & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

Foody.nl
Francesca Kookt!
Francesca Kookt!

Bij Francesca Kookt! houden we van echt eten en samen genieten. Je vindt hier...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...

Bekijk alle bloggers »