Biefstuk recepten

Biefstuk is mals en mager spiervlees van een rund of een kalf. Hoewel de naam ook wordt gebruikt voor kangoeroe, bizon, kalkoen, struisvogel, hert en paard, is dit toch officieel geen biefstuk. Het woord biefstuk is namelijk een afgeleide van het woord beefsteak, wat rundersteak betekend. Afhankelijk van het type dier zijn er ook verschillende soorten biefstuk die in prijs sterk kunnen verschillen. De duurste variant is Wagyu. Het vlees van deze japanse rundersoort kan zelfs oplopen tot €1000,- per kilo. Het vlees van de allerduurste Wagyu runderen krijgt zijn malsheid doordat de dieren dagelijks gemasseerd worden, bier te drinken krijgen en klassieke muziek luisteren. Veel betaalbaardere en evenzogoed smakelijke biefstuk komt van de Black angus. Deze Amerikaanse runderen hebben heel mals vlees wat dicht in de buurt komt van Wagyu en deze kost gemiddeld 'slechts' €35.- per kilo. In de supermarkt ligt meestal biefstuk van Nederlandse koeien. De prijs is vaak een stuk plezieriger, maar de kwaliteit is minder. Met een vleeshamer kan het vlees (voorzichtig!) iets zachter geslagen worden. De beste biefstuk uit de supermarkt is kogelbiefstuk. Verder is ook Rib-eye een smakelijke en veel verkocht type biefstuk.


 

Combineer biefstukken met