Koken volgens Aziatisch recept?

Heerlijke kruiden en specerijen, vis, vlees, verse groentes en exotische vruchten: de Aziatische keuken heeft het allemaal! Eigenlijk is er niet één Aziatische keuken; in elk land, en vaak ook van streek tot streek, zijn er weer eigen gebruiken en gewoontes en overal is het weer net iets kleurrijker en veelzijdiger dan elders. Wat wel vaststaat is dat er een aantal gebruiken zijn die Azië scheidt van de andere continenten. Zo wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van de (inmiddels in elke Nederlandse keuken geïntegreerde) wokpan, eet men veel rijst en vis en worden gerechten bereidt met verschillende smaken: zoet, zuur, zout bitter en umami.

 

Vaak wordt er bij Azië vooral gedacht aan China, maar naast Chinese gerechten vallen onder andere ook de Thaise, de Japanse, de Indonesische, de Maleisische, de Indiase, de Koreaanse en de Vietnamese keukens onder de Aziatische keuken. Azië omvat veel landen, waaronder een hoop landen in het Midden-Oosten. Deze worden echter onder de Arabische keuken geplaatst vanwege hun verschillende, karakteristieke eigenschappen. 

 

Bekende Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld curry, sambal, trassi en hapjes zoals loempia, lemper, spekkoek en bapao, maar de Aziatische keuken is zó ruim dat er eigenlijk geen einde aan komt. Veel gerechten zijn vegetarisch en bevatten veel groente en granen. Hierdoor zijn Aziatische gerechten vaak simpel, maar wel heel gezond. Eigenlijk is er gewoon voor ieder wat wils. 


 

Populaire ingrediënten in de Aziatische keuken


Aziatische keuken & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

De Groene Meisjes
De Groene Meisjes
De Groene Meisjes

Op degroenemeisjes.nl laat Merel zien hoe je op een leuke en hippe manier je...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...

Bekijk alle bloggers »