Koken volgens Arabisch recept?

De Arabische keuken, ook wel de keuken van het Midden-Oosten genoemd, is een mooie, rijke keuken met geurige kruiden en een grote verscheidenheid aan ingrediënten. Het één nog lekkerder dan het ander en zó rijk aan smaken en geuren dat je je echt even in een ander land waant.


Binnen de Arabische keuken is er veel verschil per land, maar wat overeenkomt is dat de meeste Arabische keukens hun voedsel bereiden volgens de Islamitische voedselvoorschriften. Varkensvlees is dus eigenlijk niet te vinden in de Arabische eetcultuur. Wat wel te vinden is, is schapenvlees, geitenvlees rundvlees en kip. Ook wordt er veel plat brood gegeten en zijn kikkererwten, linzen en tuinbonen een belangrijke bron van voedingsstoffen.


Arabische gerechten worden veel op smaak gebracht met kruiden zoals munt, komijn, korianderzaad, peterselie en sumak, maar ook kruidenmengsels zoals Za'atar, Ras al Hanout, en de hete saus Harissa. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van honing en van sesam. Dit laatste wordt gebruikt voor sauzen en broden, maar ook over vlees en groente.

 

Arabisch eten kan heel pittig zijn, maar meestal is het redelijk mild en goed gekruid. Smaakvolle gerechten uit de Arabische cultuur zijn bijvoorbeeld gevulde broodjes met spinazie, lamsgehakt of geitenkaas, couscousschotel, gegrild schapenvlees, falafel, hummus, kanefeh, manakeesh, halloumi, fattoush, en natuurlijk de niet te missen kebab, kofta, shoarma en baklava.


 

Populaire ingrediënten in de Arabische keuken


Arabische keuken & Bloggers

Foody.nl
Pauline's Keuken
Pauline's Keuken

Op Uit Pauline’s Keuken deel ik al mijn keukengeheimen en vind je recepten...

De Groene Meisjes
De Groene Meisjes
De Groene Meisjes

Op degroenemeisjes.nl laat Merel zien hoe je op een leuke en hippe manier je...

Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl
Ohmyfoodness.nl

Food in de ruimste zin van het woord. In ieder restaurant, van ieder recept en...

Foody.nl
Foody redactie
Foody redactie

Foody.nl is voor foodies dé ideale plek om inspiratie op te doen. Foody biedt...

Bekijk alle bloggers »