Koken met asperges - ontdek de lekkerste recepten!
Elk jaar kijken wij bij Foody weer uit naar het aspergeseizoen. In April is het dan weer zover, dan zijn de heerlijke asperges weer te koop, tot eind juni. Om asperges te koken zul je een aantal stappen moeten volgen. Je zult ze allereerst schoon moeten maken, tenzij je geschilde asperges hebt gekocht. Voor je de asperges kookt, dien je ze eerst goed te schillen. Doe je dit niet, dan zul je zien dat de asperges erg taai worden en je ze ook niet gemakkelijk kunt doorbijten. Schil vanaf de kop naar beneden met een dunschiller en snij de taaie onderkant eraf.
Na het schillen volgt het koken van de asperges. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen dit witte goud te grillen of te bakken, maar traditiegetrouw houden we het voor nu bij koken. Dit lukt het gemakkelijkst met een aspergepan, hierin kunnen de asperges namelijk staand gekookt worden. De kopjes moeten nog net boven het water uitsteken. Kook de asperges gaar met een klontje boter en wat zout in het water, tot deze beetgaar zijn. Om te testen of de asperge gaar is, kun je er eentje uit het water halen en laten balanceren op een vork. Buigt de asperge lichtjes? Dan is deze gaar en ben je klaar om aan tafel te gaan! Wij hebben de lekkerste asperge-gerechten voor je verzameld op één pagina. Eet smakelijk!